Friday, September 19, 2008

Biskut Semperit

Sudah 2 Tahun Semperit Ini Menjadi Hidangan Untuk Tetamu Ku.......Apa Komen Idah Natrah Setelah Merasa Semperit Ku Ini......Hahahahaha.....

Bahan-Bahan:-

120 Gram Mentega
50 Gram Gula Aising
1 Sudu Kecil Vanilla
1 Sudu Besar Susu Tepung
50 Gram Serbuk Badam
80 Gram Tepung Superfine60 Gram Tepung Jagung

Cara Menyediakannya:-

Pukul Mentega Dan Gula Icing Hingga Sebati. Kemudian Masukkan Esen Vanilla, Serbuk Badam Dan kesemua Tepung Sedikit Demi Sedikit Sehingga Menjadi Doh Yang Lembut.

Tekan Dengan Acuan Semperit Kemudian Ditabur Dengan Gula Berwarna Diatasnya Kemudian Di Bakar.

4 comments:

Anonymous said...

Amboi, lawa ai semprit KLin nie, tengok ajer lah tak boleh merasa...

azileendasaleh said...

kak lin.. dlm kepala nie nak buat almond london n mama carries..tgk kak lin punya semprit.. emmm.. cam rasa nak kena tambah nie...nampak menarik lah...

cikwan said...

salam kak lin,...dh stat buah kukis raya ..best nih..fevret saya ni semperit.

Anonymous said...

semperit mcm ni best... tradisional! kalau takde bijik² tu pun saya suka... penat mkn biskut² moden ni, suka nak cari yang style zaman dulu