
Bahan-Bahan:-
120 Gram Mentega
50 Gram Gula Aising
1 Sudu Kecil Vanilla
1 Sudu Besar Susu Tepung
50 Gram Serbuk Badam
80 Gram Tepung Superfine60 Gram Tepung Jagung
Cara Menyediakannya:-
Pukul Mentega Dan Gula Icing Hingga Sebati. Kemudian Masukkan Esen Vanilla, Serbuk Badam Dan kesemua Tepung Sedikit Demi Sedikit Sehingga Menjadi Doh Yang Lembut.
Tekan Dengan Acuan Semperit Kemudian Ditabur Dengan Gula Berwarna Diatasnya Kemudian Di Bakar.
4 comments:
Amboi, lawa ai semprit KLin nie, tengok ajer lah tak boleh merasa...
kak lin.. dlm kepala nie nak buat almond london n mama carries..tgk kak lin punya semprit.. emmm.. cam rasa nak kena tambah nie...nampak menarik lah...
salam kak lin,...dh stat buah kukis raya ..best nih..fevret saya ni semperit.
semperit mcm ni best... tradisional! kalau takde bijik² tu pun saya suka... penat mkn biskut² moden ni, suka nak cari yang style zaman dulu
Post a Comment