
8 Cawan Cornflake Cap Ayam
1 Cawan Gula Pasir
1 Cawan Kacang Tanah – Di Goreng Tanpa Minyak
- Buang Kulitnya Di Gelek Di Atas Papan Pengelek
1 Cawan Kelapa Tin
4 Biji Putih Telor Great A - Jika Kurang Lebihkan Putih Telor
- Ceri Untuk Hiasan
Cara Membuatnya:-
A/ Putih Telor Di Pukul Hingga Kembang Sambil Di Masukkan Gula Pasir Sedikit Demi Sedikit. Bila Pekat Dan Agak Keras Biarkan Dahulu.
B/ Cornflakes Di Ramas Dan Digaulkan Bersama-sama Dengan Kacang Tanah Dan Kelapa Tin. Kemudian Masukkan Bahan A Tadi Separuh Daripadanya Dan Gaulkan Sampai Bahan-Bahan Ini Agak Basah. Jikalau Kurang Basah Tambahlah Lagi Dengan Putih Telor Yang Di Pukul Tadi.
C/ Cedok Dengan Secop Susu Tepung, Kemudian Di Tekan-Tekan Dengan Garpu Sampai Nipis Sedikit Supaya Bila Masak Dia Akan Garing. Letak Ceri Diatasnya Dan Bakar Di Dalam Ketuhar Yang Telah Di Panaskan Terlebih Dahulu.
6 comments:
salam kak lin,seronoknyer tgk niskut2 raya terhidang ni...nmpk best sekut ni kak lin
btw..happy belated besday untuk angah yer..semoga menjadi anak yang dibangga keluarga.
Cik Wan - Walaikumsalam....Biskut Tu Biasa Jer Wan....Yang Sedap Biskut Keracis Tu....
Cik Wan - Terima Kasih Wish Angah Nanti Kak Lin Sampaikan Pada Angah
tgk resepi pun dah dpt terbayangkan rasanya! ermmmm cam nak try je TAPI diserang penyakit M lah pulak :-S
Umi - Terima kasih....kalau penyakit m dah datang tunggu penyakit r muncul baru buat....hehehehe
Post a Comment