5 Biji Telor Itik
10 Biji Cili Padi Di Kisar
1 Inci Kunyit Di Kisar
3 Ulas Bawang Putih Di Kisar
6 Ulas Bawang Merah Di Kisar
2 Mangkuk Santan
1 Keping Asam Gelugur
2 Helai Daun Kunyit
- Garam Secukup Rasa
Cara Menyediakannya:-
Masukkan Bahan Kisar Bersama-sama Santan Ke Dalam Periuk. Kemudian Di Masak Sehingga Mendidih. Masukkan Garam, Asam Keping Dan Daun Kunyit.
Akhir Sekali Masukkan Telor Satu Persatu. Biarkan Mendidih. Setelah Telor Masak Bolehlah Di Angkat Dan Di Hidangkan.
7 comments:
Wow , sedap masak lemak twlur itik nie..nas buat telur asin jer..sebab susah nak dapat kat UK nie..
kak, kalau buka puasa mkn cili api tak terperanjat ke perut? saya dah lama teringat ayam lemak cili api, tapi tak berani le, lagi pun ada gastrik :(
Let's Dine Out - Betul Tu Nas...Kak Lin Masak Telor Itik Ni Pun Bukan Selalu....Bila Teringin Beli Kat Pasar...Kadang Ada Kadang Tak Ada.
LeeLin - Akak Pun Ada Gastrik Ulser...Tapi Jangan Bubuh Banyak2 Kalau Takut Pedas.
Kalau Lin Rasa Takut...Lebih Baik Jangan Makan....Tunggu Lepas Raya Baru Buat Ayam Lemak Cili Padi Tu..
Nanti Kang Kena Gastrik Tak Beraya Pulak Adikku Seorg Ni....
salam kak lin_ br td teringat nk buat laksa tp bahan2 penting xde so cancel sajor..teliur nih..mintak semangkok boleh?
Cik Wan - Kalau Dekat Lepas Masak Terus Hantar Semangkuk.....Apakan Daya Jauh Nun Disana.....
buy valium online valium side effects in humans - valium for dental anxiety dosage
Post a Comment