
Bahan Kisar :-
20 Tangkai Cili Kering
5 Ulas Bawang Merah
4 Ulas Bawang Putih
1 Inci Halia
1 Camca Teh Jintan Besar ) Disangai Dan Ditumbuk
1 Camca Teh Jintan Kecil )
1 Camca Teh Lada Hitam-Tumbuk
- Sedikit Air Asam Jawa
- Garam & Sedikit Gula
2 Biji Bawang Besar - Dimayang Melintang
- Kicap Pekat
Cara Menyediakannya:-
Kisar Cili Kering, Bwg Merah, Bwg Putih, Halia, Lada Hitam Dan Jintan. Tumis Semua Bahan Yang Dikisar.
Selepas Naik Minyak, Masukkan Ayam Renihkan Sebentar, Masukkan Sedikit Air Asam Jawa, Garam Dan Sedikit Gula.Masukkan Kicap Selepas Ayam Masak, Masukkan Bawang Besar Yang Telah Dimayang .
0 comments:
Post a Comment