Bahan-Bahan:-
500 Gram Kuetiau
10 Ekor Udang
3 Ekor Sotong
50 Gram Daging Ayam
3 Ulas Bawang Putih – Di Ketuk
3 Batang Sawi
3 Jagung Muda
1/2 Lobak Merah
2 Sudu Sos Tiram
1 Sudu Sos Ikan
- Garam Dan Gula Mengikut Rasa
- Sedikit Tepung Jagung Di Bancuh Dengan Air
Cara Menyediakannya:-
Panaskan Sedikit Minyak Di Dalam Kuali. Tumiskan Bawang Putih Masukan Udang, Sotong Dan Ayam. Masukan
Panaskan Minyak. Tuangkan Sedikit Kicap Dan Sos Tiram. Masukkan Kuetiau Dan Goreng Dengan Api Yang Kuat Sebentar. Angkat Dan Bubuh Di Dalam Pinggan. Tuangkan Kuah Yang Telah Di Sediakan Tadi.
0 comments:
Post a Comment