Bahan-Bahan:-
1 Ikan Pucuk Ubi
10 Biji Bawang Kecil
10 Biji Cili Padi
1 Inci Isi Cekur
5 Helai Daun Cekur - Di Hiris
1 Genggam Ikan Bilis
1 Biji Kelapa Parut
30 Sen Taugeh
- Sedikit Garam
- Sedikit Gula
- Sedikit Belacan
Cara Menyediakannya:-
Pucuk Ubi Di Rebus Dengan Sedikit Garam. Di Tapis, Perah Dah Di Hiris.
Goreng Bawang Kecil, Cili Padi, Ikan Bilis Dan Belacan Satu Persatu. Kemudian Semua Bahan Yang Di Goreng Di Tumbuk Bersama-sama Dengan Isi Cekur.
Masukkan Bahan Tumbuk Kedalam Kelapa Parut. Gaul Rata. Masukkan Pula Garam Dan Gula Kemudian Di Sangai Sebentar. Jangan Sampai Jadi Kerisik.
Akhir Sekali Gaulkan Dengan Pucuk Ubi, Taugeh Dan Daun Cekur. Kemudian Bolehlah Di Hidangkan.
1 Ikan Pucuk Ubi
10 Biji Bawang Kecil
10 Biji Cili Padi
1 Inci Isi Cekur
5 Helai Daun Cekur - Di Hiris
1 Genggam Ikan Bilis
1 Biji Kelapa Parut
30 Sen Taugeh
- Sedikit Garam
- Sedikit Gula
- Sedikit Belacan
Cara Menyediakannya:-
Pucuk Ubi Di Rebus Dengan Sedikit Garam. Di Tapis, Perah Dah Di Hiris.
Goreng Bawang Kecil, Cili Padi, Ikan Bilis Dan Belacan Satu Persatu. Kemudian Semua Bahan Yang Di Goreng Di Tumbuk Bersama-sama Dengan Isi Cekur.
Masukkan Bahan Tumbuk Kedalam Kelapa Parut. Gaul Rata. Masukkan Pula Garam Dan Gula Kemudian Di Sangai Sebentar. Jangan Sampai Jadi Kerisik.
Akhir Sekali Gaulkan Dengan Pucuk Ubi, Taugeh Dan Daun Cekur. Kemudian Bolehlah Di Hidangkan.
1 comments:
Delete shis text plz. Sorry
Post a Comment